بررسی 10 اشتباه رایج در طراحی کارت ویزیت

این بار در نارون آرت قصد داریم به بررسی 10 اشتباه رایج در طراحی کارت ویزیت بپردازیم؛ که در ظاهر شاید چندان حائز اهمیت نباشند، اما اگر نگاهی تخصصی به این موضوع داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که این اشتباهات گاهی میتوانند اعتبار برند ما را زیر سوال ببرند! در این مطلب قرار نیست اشتباهاتی بدیهی و واضح را در اختیار شما بگذاریم؛ بلکه میخواهیم به چرایی طراحی کارت ویزیت اشتباه و چگونگی این اشتباهات پرداخته و برای هر یک، راه حلی را پیشنهاد دهیم. به یاد داشته باشید که شما قبل از چاپ کردن کارت ویزیت خود و تقویت برندتان، باید این نکات را مطالعه کنید!
دلایل طراحی کارت ویزیت اشتباه
اشتباهات رایج در طراحی کارت ویزیت که میتوانند اثر منفی برای برند شما به همراه داشته باشند، عبارتند از:
- قرار دادن المانها یا عناصر بصری زیاد در کارت ویزیت
- استفاده از افکتهای خاص دیجیتالی در طرح نهایی (نسخه چاپی)
- عدم ایجاد ارتباط بین طراحی کارت ویزیت و هویت برندتان
- انتخاب کاغذ بیکیفیت یا چاپ نامناسب
- انتخاب فونت نامناسب با نوع کسبوکار
- ارائه رزومه کاری در کارت ویزیت
- ثبت اطلاعات اشتباه یا ناقص
- انتخاب رنگ نامناسب
- عدم استفاده از QR کد
- عدم تست طراحی قبل از چاپ انبوه
قرار دادن المانها یا عناصر بصری زیاد در کارت ویزیت
در حین طراحی یک کارت ویزیت، باید همواره تفاوت کارت ویزیت با بنر تبلیغاتی را به خاطر آورده و برای خود یادآور شوید. به عبارت دیگر، کارت ویزیت شما نباید هر آنچه از برندتان هست را در خود جای داده باشد! معمولاً یکی از اشتباهات صاحبان کسبوکار، این است که تلاش میکنند اطلاعات زیادی در کارت ویزیت خود قرار بدهند؛ این در حالیست که این عمل منجر به از بین رفتن تمرکز مخاطبان شده و ذهن فرد را در لحظه تماشای کارت، بین چندین المان گرفتار میکند.
طبیعتاً وقتی شما یک کارت 9*5 سانتیمتری با ده رنگ، طرح، لوگو، آیکون، متن، پسزمینه شلوغ، فونت نامتعارف، افکت و… را در اختیار فردی قرار میدهید، ذهن وی نمیداند باید به کدام یک از آنها نگاه کند! بدین ترتیب، تمام اطلاعات کارت ویزیت شما از ذهن او پاک شده و هیچ ثمری برایتان به همراه نخواهد داشت. جدای از اینکه، شلوغ بودن کارت ویزیت حس یک برند بیتجربه و نوپا را منتقل میکند؛ زیرا برندهای لوکس همیشه ساده و مینیمال در این زمینه ظاهر میشوند.
راه حل:
- انتخاب موارد ضروری و اصلی مثل: نام برند، لوگو، اطلاعات تماس و شعار کسبوکار
- برای بهتر شدن نتیجه، در حین طراحی در سمتی از کارت لوگو را قرار داده و سایر المانها را در پشت کارت بگذارید.
- در نهایت، اگر قصد داشتید عنصر دیگری به آن اضافه کنید، کمی تعلل کرده و پس از آنکه توانستید دلیل منطقی برای این کار پیدا کنید، تصمیم بگیرید.
استفاده از افکتهای خاص دیجیتالی در طرح نهایی (نسخه چاپی)
استفاده از افکتهایی مثل سایه، گرادینت دیجیتالی، نور و یا هر جلوه مجازی دیگری، شاید در فضای نرمافزار و یک صفحه نمایش، جذاب دیده شوند اما بعد از چاپ، ظاهر خوبی نخواهند داشت؛ چه بسا اینکه برخی از موارد حتی قابل چاپ نیستند!
وقتی شما کارت ویزیت را داخل مانیتور مشاهده میکنید رنگبندی و میزان درخشش بسیار متفاوتی را میبینید؛ اما وقتی همان طرح روی کاغذ چاپ میشود، محو یا غیرشفاف خواهد بود! پس اگر میخواهید کارت ویزیتی باکیفیت داشته باشید، از این نکته پرهیز کنید.
راه حل:
- استفاده از طراحی تمیز با تضاد رنگ درست و اصولی
- استفاده از ترکیببندی حرفهای جهت داشتن جلوه بهتر
- هماهنگ شدن با چاپخانه مجهز به تجهیزات حرفهای با قابلیت پیادهسازی درست طرح روی کارت
عدم ایجاد ارتباط بین طراحی کارت ویزیت و هویت برندتان
هویت بصری برند شما، همان معرف برندتان است؛ بنابراین، اگر شما در کارت ویزیت خود از رنگ سازمانی، لوگو، فونت و سبک گرافیکی بیزینستان استفاده نکنید، علناً ارتباط بین کارت و هویت برندتان را از بین خواهید برد. اگر کمی عمیقتر به این گزینه نگاه کنیم، در مییابیم که با عدم رعایت این گزینه، مشتری گیج شده و در دو دنیای متفاوت قرار خواهد گرفت!
راه حل:
- برای فراموش نشدن برند خود، پالت رنگی مشخص داشته و همواره در بخشهای مختلف از همان رنگها استفاده کنید تا حس بیاعتمادی برای مخاطبان به وجود نیاید.
انتخاب کاغذ بیکیفیت یا چاپ نامناسب
اگر کارت ویزیتی بیکیفیت، ارزان و سبک چاپ کنید، حس آماتور بودن را به مشتریان منتقل خواهید کرد. قبل از طراحی کارت ویزیت، تصور کنید که برند شما در دست دیگریست و او با دستان خود آن را لمس میکند؛ تمایل دارید چه حسی از این کار داشته باشد؟ وجود کارتی ضخیم با روکشی مناسب، میتواند حرفهای بودن و میزان ارزشی که به برند خود میدهید را به فرد برساند.
اگر برای چاپ کارت خود از چاپگر خانگی یا پرینتهای لیزری قدیمی استفاده کنید و یا برای اقتصادی شدن کار، از پوشش UV و لمینت فاکتور بگیرید، شک نکنید که کارتی بیاثر با طول عمر کوتاه خواهید داشت!
راه حل:
- تحقیق در مورد چاپخانه معتبر و باتجربه
- استفاده از لمینت مات یا براق
- چاپ دو روی کارت
- اعتماد به نکاتی که چاپخانه تذکر میدهد
- استفاده از گزینههایی مثل طلاکوب؛ در صورت عدم مشکل در بودجه
انتخاب فونت نامناسب با نوع کسبوکار
به دور از تصور است اما انتخاب فونتی اشتباه میتواند به برند حرفهای شما ضربه بزند! کمی در این باره تحقیق کرده و پس از آشنایی با نکات روانشناسی و پیام همراه با هر فونت، انتخاب درستی داشته باشید.
راه حل:
- در یک کارت ویزیت، از چند فونت مختلف (سنتی، مدرن، فانتزی) استفاده نکنید! این تضاد ظاهری پیامدهای منفی زیادی به بار خواهد آورد.
- حداکثر از دو نوع فونت استفاده کنید؛ یکی برای عناوین و دیگری برای متن (در صورت نیاز)
- فونتهایی هماهنگ با یکدیگر انتخاب کنید؛ فونت نستعلیق را در کنار فونتی فانتزی قرار ندهید!
- فونتهایی همسو با استایل برند خود داشته باشید.
ارائه رزومه کاری در کارت ویزیت
چه صاحب یک کسبوکار هستید چه طراح، باید بدانید که نیاز نیست کل سوابق کاری، جوایز، تواناییها و… را در یک کارت جای دهید. برای خود یادآور شوید که در این شرایط، مخاطب شما از اصل موضوع غافل خواهد شد؛ زیرا شما مجبور به شلوغ کاری و انتخاب فونت کوچک و ناخوانا هستید! عدم رعایت همین نکات ساده است که منجر به طراحی کارت ویزیت اشتباه میشود.
راه حل:
- کارت ویزیت شما رزومه کل سالهای فعالیت شما نیست! اطلاعات مربوط به برندتان را در وبسایت یا فضای مجازی کسبوکارتان قرار دهید.
- کارت ویزیت راهی است که شما مشتریان را به خود جذب کرده و از طریق راههای مورد نظر، خود را به او معرفی کنید.
ثبت اطلاعات اشتباه یا ناقص
این سوال را از خودتان بپرسید: برای چه هدفی کارت ویزیت چاپ میکنم؟ شما برای آنکه بتوانید راحتتر و سریعتر ارتباط بگیرید، کارت ویزیت چاپ میکنید؛ پس در این میان اگر اطلاعات اشتباهی را به ثبت برسانید، کل کارهایتان بیحاصل خواهد بود.
راه حل:
- قبل از چاپ چندین و چند بار تمامی موارد را چک کرده و حتی از افراد دیگر، درخواست کنید تا نگاهی به اطلاعات آن بیاندازند.
- شماره، شبکه اجتماعی یا ایمیلی که همیشه در دسترستان هست، در کارت خود درج کنید.
انتخاب رنگ نامناسب
اولین چیزی که یک فرد را جذب میکند، رنگ کارت ویزیت شماست! اگر رنگ درستی برای برند خود انتخاب نکرده و طراحی کارت ویزیت اشتباهی داشته باشید، سایر موارد را نیز از بین خواهید برد. تصور کنید کارت ویزیتی با پس زمینه سفید و فونتی زرد رنگ و یا دو رنگ تیره با یکدیگر چاپ کنید؛ واضح است که ناخوانا بودن این کارت منجر به نتیجه معکوس خواهد شد.
راه حل:
- انتخاب ترکیب رنگی اصولی، هماهنگ با استفاده از یک چرخه رنگ
- در نظر داشتن روانشناسی رنگها در حین انتخاب
عدم استفاده از QR کد
با فراگیر شدن تکنولوژی، مخاطب امروزی شما ارتباط بهتری با دنیای دیجیتال داشته و طبعاً اگر شما نسخه دیجیتالی روی کارت ویزیت خود به اشتراک بگذارید، بیشتر به ساخت این ارتباط کمک خواهید کرد؛ این شناخت و توجه به میزان اسکن کردن یک QR کد، برای شما ارتباطات زیادی را به دنبال خواهد داشت.
راه حل:
- ابتدا از چاپخانه خود مشورت کرده و سپس از QR کد در بخشی از کارت خود استفاده کنید.
- حتما دو طرف کارت را چاپ بزنید تا فضای کافی برای قرار دادن QR کد داشته باشید.
- بهترین راه این است که شما تمامی راههای ارتباطی خود را در بستری (سایت یا هرجای دیگری) قرار دهید و کد آن را جهت اسکن روی کارت ویزیتتان به چاپ برسانید.
عدم تست طراحی قبل از چاپ انبوه
یکی از اشتباهات رایج در طراحی کارت ویزیت که معمولاً گریبان طراحان مبتدی را میگیرد، عدم تست کارت طراحی شده قبل از چاپ با تیراژ بالاست! طراحی کارت ویزیت اشتباه زمانی عملی میشود که شما به تفاوت میان رنگی که در مانیتور مشاهده میکنید با رنگی که بعد از چاپ میبینید، دقت نمیکنید! کوچکترین خطا در تنظیم رزولوشن فایل، انتخاب نوع رنگ و تنظیمات مختلف کارت ویزیتتان، میتواند آن را نابود سازد؛ حتی نوع جوهر و یا دمای چاپگر نیز، در این ماجرا دخیل خواهند بود!
راه حل:
- از همان ابتدا، طراحی حرفهای پیدا کرده و کارتان را به او واگذار کنید، تا مجبور به ضرردهی نشوید.
- مطمئن شوید که فایل از ابتدا در حالت CMYK تنظیم شده است، نه RGB؛ زیرا بهترین رنگبندی برای فایلهای چاپی، CMYK است.
- قبل از چاپ نهایی، چند نسخه تستی به چاپ برسانید و تمامی کارت (رنگها، فونتها، ترازبودن المانها) را دقیق بررسی کنید.
- از افراد متخصص و باتجربه در این زمینه مشورت بگیرید.
کلام نهایی
اگر برای کسبوکار خود ارزش قائل هستید، از کنار کارت ویزیت به سادگی عبور نکنید؛ زیرا این کارت ویزیت است که میتواند همچون نماینده برند شما، مشتری به سمتتان جذب کند. پس اگر طراحی کارت ویزیت اشتباه (اشتباهی گرافیکی یا چاپی) داشته باشید، درک مخاطب را از بین خواهید برد. پیشنهاد میشود یک بار زمان گذاشته و کارت ویزیتی حرفهای با توجه به بازار برند خود و فهم مخاطبانتان به مرحله نهایی برسانید؛ بدین ترتیب، میتوانید تا سالها از آن استفاده کرده و سوددهی داشته باشید.